|  Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Oy Brandt Ab | 
Arai-historia

Arain tarina


Arain tarina alkoi jo vuonna 1937, kun yhtiön perustaja Hirotake Arai valmisti ensimmäiset kypäränsä kotimarkkinoilleen Japaniin. Hänen poikansa, nykyisen Arai Helmet -yhtiön pääjohtajan Michio "Mitch" Arain tultua tämän perheyhtiön johtoon otettiin käyttöön uusi, tänä päivänä kautta maailman tunnettu soikea Arai-logo. Aikaisemmin kypärissä oli merkintänä perustajan nimikirjaimet H.A. Nykyään näistä alkuaikoina valmistetuista kypäristä on tullut arvostettuja keräilykohteita!

Euroopassa Arain menestystarina alkoi vuonna 1981, kun Ferry Brouwer vieraili Arain tehtaalla Japanissa ja halusi laajentaa yhtiön toiminnan kattamaan myös Euroopan markkinat. Phil Readin, Bill Ivyn, Takazumi Katayaman ja monen muun Grand Prix-kilpailuihin osallistuneen kilpa-ajajan mekaanikkona toiminut Ferry Brouwer kiinnitti huomiota talleille ilmestyneiden Arai-kypärien erinomaiseen laatuun. Siihen asti Arai oli harjoittanut vientiä vain Australiaan ja USA:han, mutta Brouwer sai Arain vakuuttuneeksi siitä, että yhtiön kannatti aloittaa toiminta myös Euroopassa. Niinpä Arai Helmet Europe perustettiin 27.2.1983.

Tänään Arai Helmet Europe vie kypäriä yli 40 eri maahan noin 25 työntekijän voimin. Arain tuotteiden laatu, turvallisuus ja muotoilu sanelevat markkinoiden uusimmat trendit moottoripyöräilyssä ja kilpa-autoilussa niin kisaolosuhteissa kuin arkikäytössäkin.

Arai-yhtiön maine pohjautuu jokaiseen yksittäiseen kypärään. Niiden kuori koostuu erityyppisistä hartseista ja superkuidusta, joka on valmistettu Arai-yhtiön kehittämistä erityisyhdisteistä. Jatkuvan tutkimustyön avulla kuoresta pyritään tekemään entistä vahvempi ja samalla kevyempi. Näiden vastakkaisten tavoitteiden saavuttamiseksi Arain kehitys- ja tutkimustyö sekä testaukset ovat käynnissä joka päivä.

Jäävuorestakin näemme ainoastaan huipun, vain 30 prosenttia vuoren todellisesta koosta. Sama pätee Arai-kypärään. Itse kypärä on varsin pieni esine verrattuna siihen valtavaan, näkymättömään taustatyöhön, joka sen valmistamista edeltää.
 

Arai HELMET (EUROPE) BVThe Arai Helmet (Europe) -yhtiön tilat Hoevelakenissa, Hollannissa.

Sivun alkuun
| Tuupakantie 7B, FIN-01740 Vantaa, tel. +358 (0)207 757 200, fax. +358 (0)9 878 5276, email: |
Oy Brandt Ab